Bezienswaardigheden New York

New York

Wat is er te beleven in New York? Het antwoord is eenvoudig, zo veel dat je tijdens een citytrip geen tijd hebt om alles te zien en te beleven. Je moet een keuze maken uit de vele attracties, evenementen, rondleidingen en wat al niet meer... In geen enkele andere stad vind je zo'n diversiteit aan bezienswaardigheden en is het aanbod aan winkels, musea en parken overweldigend. Het grootste deel van toeristisch New York speelt zich af in Manhattan, maar je kunt ook uitstapjes maken naar andere wijken als de Bronx, Queens en Brooklyn.

Ren niet alsmaar rond van de ene hotspot naar de andere highlight, af en toe even ronddwalen is ook leuk en je leert New York veel beter kennen. Ben je wel van plan om heel veel bezienswaardigheden te bezoeken maak dan gebruik vam de Hop on Hop off bussen, je koopt een kaartje voor één of meerdere kaarten en kunt zoveel rondtoeren als je wilt. De bussen volgen een vaste route door de stad en komen op het beginpunt weer terug. Jouw verblijf in New York is helemaal compleet na een bezoek van een aantal topattracties en bijzondere bezichtigingen, maak gebruik van de aanbiedingen die je hier vindt en skip the line.

Gratis attracties en evenementen

Lekker genieten van New York zonder veel geld uit te geven
Naast allerlei betaalde attracties kan je in New York ook vele zaken gratis bekijken, in het Prospect Park in Brooklyn treden iedere zaterdagavond bands op, een kleedje in het gras, wat te drinken en te eten en je hebt een geweldige avond. De ferry naar Staten Island vaart langs het Vrijheidsbeeld, het kost je niets om met deze veerpont mee te varen, je neemt gewoon de volgende boot weer terug. Op woensdag mag je gratis in de Bronx Zoo al kan het er soms erg druk zijn die dag.

Op vrijdag tussen 16.00 uur en 20.00 uur mag je gratis bij het MoMa naar binnen, ook hier is vaak er druk om die tijd maar dat heb je er misschien wel voor over. Ben je toe aan een beetje rust ga dan naar de Public Library de toegang is vrij, ga vooral even kijken op de derde verdieping waar de grote leeszaal zich bevindt. Misschien wel het leukste om te doen is een wandeling over de High Line (Meatpacking District), een verhoogt park en een twee kilometer lang wandelpad dat is aangelegd op een oud spoortraject hoog boven de straten. Als laatste tip noem ik de gratis filmfestivals die in de zomer in het Bryant Park plaats vinden, de sfeer is er zeer relaxed en je ontmoet er veel locals.

Skip the line

Nergens meer wachten, sla gewoon de lange rij over
Wanneer je veel wilt zien tijdens je stedentrip in New York denk dan een na over de aanschaf van de New York CityPass, vooral als je hier voor het eerst komt. Je krijgt toegang tot populaire bezienswaardigheden als het Empire State Building, Guggenheim Museum, Museum of Modern Art, Top of the Rocks, een cruise langs het vrijheidsbeeld, 9/11 Memorial & Museum en meer. Je bespaart met deze pas tijd en geld en kunt de lange wachtrijen overslaan.

Citytrip naar New York

Hotels en vliegtickets
Wanneer je een paar dagen naar New York gaat dan kun je kiezen voor een citytrip van Tui, ze hebben een betaalbaar programma met comfortabele vluchten en uitstekende hotelkamers. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf je reis en verblijf te regelen, ontdek wat de goedkoopste vliegtickets naar New York zijn en om te zien wat je kwijt bent voor een hotelkamer in The Big Apple heeft Trivago een handige zoekmachine waar je eenvoudig het voordeligste, beste of meest trendy hotel kunt vinden.