Beleef modern en historisch Boedapest

Boedapest

Boedapest is één van de mooiste steden ter wereld en ligt geografisch gezien in het hart van Europa. Ondanks dat de stad enorm heeft geleden onder twee wereldoorlogen vind je hier nog een rijkdom aan kunst en historische bezienswaardigheden in een mooie mix van cultuur en architectuur. De stad is ontstaan uit drie afzonderlijke steden. Boeda en Oboeda op de groene rotsachtige westelijke oever van de Donau en het vlakkere Pest, met de parlementsgebouwen die een kopie zijn van de Westminster in Londen, op de oostelijke oever.

Bezienswaardigheden

De kunst en geschiedenis liefhebber kan het hart ophalen aan de prachtige paleizen, kerken en musea. Een must see in Boeda is het koninklijk paleis en de Mátýaskerk. In Pest kun je niet om de Staatsopera heen en de Vajdahunuadburcht is net een sprookjeskasteel aan het meer in Városliget.

In het centrum van Boedapest kun je heerlijk shoppen. In Váci Utca zijn alle grote merken vertegenwoordigd. Sla in dit gebied de kleine straatjes niet over, hier vind je veel bijzonder winkeltjes. Het Hongaarse porselein is wereldberoemd. In Boedapest is de Kígyóstraat dé porseleinstraat. Vergeet de Centrale Markthal niet (Nagycsarnok), in deze hal zijn 200 winkeltjes gehuisvest. Hier vind je alles wat Hongarije op culinair gebeid te bieden heeft!

Je verblijf in Boedapest is niet compleet als je niet op de Donau hebt gedanst. De A38 is een oud schip dat helemaal opgeknapt is en nu een 3 verdiepingen tellende discotheek. Dé place to be in het uitgaansleven. Je trip naar Boedapest sluit je in stijl af in één van de 50 badhuizen. De bekendste is het kuurbad in stadspark Széchenyi, speel eens een potje schaak met de mannen die daar de hele dag zitten te spelen in het warme water!

Skip the line

Je hoeft niet te wachten, sla gewoon de wachtrij over
Wanneer je veel wilt zien in Boedapest denk dan een na over de aanschaf van de Budapest Card, vooral als je hier voor het eerst komt. Je krijgt toegang tot populaire bezienswaardigheden als het Hongaars Nationaal Museum, Szt. Lukács-thermaalbaden, Vasarely Museum, Kiscelli Museum, twee wandelingen met gids en gratis gebruik van openbaar vervoer. Je bespaart met deze pas veel geld omdat je bij meer dan 80 attracties korting krijgt bovendien kan je de lange wachtrijen bij de bezienswaardigheden overslaan.

Citytrip

Wanneer je naar Boedapest wilt gaan neem dan een compleet verzorgde citytrip van Tui, met verblijft in een comfortabele hotelkamer. Natuurlijk is het ook mogelijk om alles zelf te regelen, vliegtickets naar Boedapest zijn zeer betaalbaar en voor een hotel hoef je niet al te veel geld uit te geven, kijk maar eens bij Trivago waar je de meest voordelige hotels met goede beoordelingen kunt vinden.

tui