Dubai groot, groter, grootst

Dubai

De Arabische Emiraten bestaat uit zeven emiraten, hiervan is Dubai de grootste en tevens meest populaire. Het was vroeger een kleine nederzetting aan de Perzische Golf waar nomaden en parelduikers leefden. Deze havenstad is ooit ontstaan aan beide zijden van een smalle zeearm die 12 kilometer het land instroomt. Inmiddels is het uitgegroeid tot een stad met ongekende mogelijkheden.

Bezienswaardigheden

De prachtige traditionele gebouwen in het oude deel van Dubai zijn al even indrukwekkend als de hypermoderne architectuur in het nieuwe deel van de stad. De skyline biedt een zicht van glas, beton en staal alles gevormd tot de meest bijzondere gebouwen. Het meest in het oog springend is het Burj-al-Arab hotel en het 829 meter hoge Burj Khalifa waar op de 158e verdieping de hoogste moskee ter wereld te vinden is.

Dubai houdt van groot, groter, grootst, de hoogste wolkenkrabber, de grootste golfbaan, skihal en fontein maar ook het grootste vliegveld, winkelcentrum, aquarium en binnenkort het grootste onderwaterhotel. Aan de kust van Dubai zijn kunstmatige eilanden aangelegd waaronder Palm Jumeirah een eiland in de vorm van een Palmboom. Het eiland telt 2000 appartementen, 40 hotels, bioscopen en winkelcentra, het eiland heeft 120 km strand.

Naast zon, zee en strand heeft Dubai vele mogelijkheden om geweldig te winkelen. Ontdek de traditionele soeks en plaatselijke middenstand maar natuurlijk ook de enorme winkelcentra voorzien van alle grote merken en ongekende luxe. De mentaliteit van 'kopen tot je erbij neervalt' die de stad aanprijst, heeft men ingesteld om de crisis die eventueel zou kunnen ontstaan als de oliebronnen zijn opgedroogd,het hoofd te bieden. De magische Arabische cultuur, adembenemende wolkenkrabbers, exotische markten en schitterende zandstranden en de gekte die ontstaat wanneer er veel te veel geld beschikbaar is zal bij menigeen een diepe indruk achterlaten.

Citytrip

Dubai is een zeer gewilde bestemming als citytrip van Tui, verblijft in luxe hotels en laat je helemaal verwennen. Natuurlijk is het ook mogelijk om alles zelf te regelen, vliegtickets naar Dubai zijn zeker niet duur en voordelige hotelkamers vind je bij Trivago.

tui