Wat is er te doen in Praag?

praag

Wat kan je in relatief korte tijd allemaal bekijken in Praag, dat is de vraag, lees welke keus wij hebben gemaakt. Natuurlijk komen in dit overzicht niet alle bezienswaardigheden aan de beurt, maar dat geeft je de kans om later nog een terug te komen in deze prachtige Tsjechische hoofdstad.

Top attracties in Praag

Praagse burcht
Hoog boven de rivier de Moldau staalt de Praagse burcht in al zijn glorie, hier leefden lang geleden de koningen en ridders van het Boheemse rijk. Tegenwoordig is het een toeristische magneet die duizenden bezoekers per dag trekt. Binnen de muren van de burcht vindt je verschillende musea, de Sint-Vituskathedraal, het Oude Koninklijke Paleis en het beroemde Gouden straatje waar oude ambachtshuizen zijn gerestaureerd en toegankelijk gemaakt voor het grote publiek.

Karlsbrug
De Karelsbrug is gebouwd in de middeleeuwen en is door haar schoonheid een populaire ontmoetingsplaats voor toeristen. De gotische torens en standbeelden geven de brug een sprookjesachtige aanblik, zeker wanneer je met een rondvaartboot komt aanvaren over de Moldau. De brug verbindt de beide oevers van Praag en is tegenwoordig gelukkig alleen nog voetgangersgebied. Op de brug is het een komen en gaan van kunstzinnige types die de toeristen graag iets willen verkopen.

Oude stadsplein
Het Oudestadsplein van Praag herbergt zoveel bezienswaardigheden dat een uitgebreid bezoek noodzakelijk is. Je bent nu in het oudste deel van de stad aangeland en ziet een wirwar van prachtige gevels en kerktorens. Overal zie je restaurants met aanlokkelijke terrassen, dit is het echte toeristische centrum van Praag. Wie rustig de tijd neemt ontdekt steeds meer bezienswaardigheden, neem ook even een kijkje in de schitterende Týnkerk.

Astronomisch uurwerk
Het Oudestadsraadhuis is voor veel toeristen een place to be. Om het uur verzamelen zich honderden mensen om het astronomisch uurwerk te zien draaien. Wonderlijke figuren bewegen zich rond de wijzerplaat terwijl de klokken luiden. De klok is vanaf het Oudestadsplein goed te zien, het is aan te raden om een plaatje te vinden op één van de terrassen aan de overkant, een geweldige ervaring als het klokkenspel begint terwijl je geniet van een heerlijk kop koffie.

Wenceslausplein
Het Wenceslausplein is tegenwoordig het winkelgebied van Praag, hier vind je de moderne modewinkels en grote warenhuizen. Voor de meeste bezoekers aan de stad is dit de plek waar hun hotel staat en velen zullen zich regelmatig ophouden in de restaurants rondom het plein. Op dit historische plein vierde men eind vorige eeuw uitbundig de val van het communistische regime, de vele standbeelden en gedenktekens herinneren aan die tijd.

Skip the line

Nergens meer wachten, sla gewoon de lange rij over
Wanneer je veel wilt zien in Praag denk dan een na over de aanschaf van de Praag City Pass, vooral als je hier voor het eerst komt. Je krijgt toegang tot populaire bezienswaardigheden als de Oude Joodse begraafplaats, Pinkas-synagoge, het gouden straatje met de Dalibortoren, Sint-Vituskathedraal, een boottocht over de rivier de Moldau, een tour door de stad in een luxe bus en nog veel meer. Je bespaart met deze pas geld en kunt de lange rijen bij de bezienswaardigheden overslaan.

Citytrip

Wanneer je overweegt om naar Praag te gaan kies dan voor een compleet verzorgde citytrip van Tui, ze hebben een mooi aanbod met comfortabele hotels. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf je reis en verblijf te regelen, ontdek wat de goedkoopste vliegtickets naar Praag zijn en om te zien wat je kwijt bent voor een hotel heeft Trivago een zoekfunctie waar je gemakkelijk het goedkoopste, mooiste of meest trendy designhotel kunt vinden.

tui